top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Tényleg rémálom gyerekkel vásárolni?

Pár napja egy fotót osztottam meg az Anyás-Apás Facebook-oldalán, ami nem éppen egy zökkenőmentes családi bevásárlás alkalmával készülhetett. Sokan vannak azon a véleményen, hogy gyerekkel vásárolni csak nyűg, és ha lehet, inkább gyerekmentes bevásárlónapokat szerveznek.


Lássuk, mi az Anyás-Apás olvasóinak a véleménye témában, és a végére egy képgalériát is hoztam arról, mi mindenre képesek a gyerekek, ha üzletről üzletre húzgáljuk őket.

 

Sokszor elborzadva nézem, hogy egészen pici babákat hogyan húznak-vonnak az üzletekben. A baba álmos, nyűgös, elege van az egészből, a szülők mégis rendületlenül vándorolnak polcról-polcra. Különösen a leárazások kedvenc extrém sportja az ilyesmi.

Nagyobb gyerekekkel viszont már akár jó móka is lehet a vásárlás, be lehet őket vonni a szükséges áruk összeszedésébe. Esetleg lehet játszani, ki lát meg előbb több adott színű - például piros - dolgot a polcokon. Még nagyobb gyerekekkel akár rögtönzött matekórát is játszhatunk, például egy doboz tojás ára alapján kiszámolhatják, mennyibe kerül egy darab tojás, vagy azt, hogy a negyed kilós zacskó ára alapján mennyibe kerülhet egy kiló az adott élelmiszerből (a kilós árat feltüntető polccímkét lesni nem ér!).

Pár napja megosztottam egy fotót az Anyás-Apás Facebook-oldalán azzal a kérdéssel, hogy tényleg rémálom-e a vásárlás gyerekkel. Többen hozzászóltak a témában. Abban nagyjából mindenki megegyezett, hogy nevelés kérdése (is), hogyan viselkedik a gyerek a boltban, de többen azt is kiemelték, hogy éhes vagy nyűgös gyerekkel elég kockázatos dolog útnak indulni. Két hozzászólónak soha semmilyen problémája nem volt a gyerekkel az üzletekben, míg egy másik anyuka azt írta, hogy igyekszik gyerek nélküli vásárlásokat szervezni, de ha mégis az ikrekkel indul útnak, akkor ő is figyel arra, hogy kipihentek és jóllakottak legyenek a gyerekek.

Személyes kedvencem mégis ez a hozzászólás: "A fiam annyit beszél, hogy végül már azt sem tudom, miért mentem oda. De ezen kívül nem gáz."

Végül kattints a galériára gyerekkel vásárlós fotókért!



Nálatok milyen fotók készülhetnének a gyerekről a havi nagybevásárlás közben?


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page