top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Szoptatás miatt zárva!

Ha zárt ajtókkal találod szemben magad, amikor egy üzletnek nyitva kellene lennie, érthető módon bosszankodsz egy sort. De vannak kivételek. Egy amerikai anya azt tudatta a bejárati ajtóra biggyesztett cetlin, hogy éppen anyatejet fej és amint ezt befejezte, ismét a kedves vevők rendelkezésére áll.


Te tudnál haragudni ilyen esetben?


 

Korábban már írtam róla, hogy egy dolgozó anya sokszor nehezen tudja összeegyeztetni a munkát a családdal, különösen akkor, amikor még kicsik a gyerekek. Például annyira kicsik, hogy még anyatejet kapnak. A probléma áthidalásának egyik módja, hogy az anya a munkaidő alatt is rendszeresen lefeji a tejét, amit később megkap a baba. Sok helyen törvény is kötelezi a munkaadókat, hogy a fejés céljára megfelelő körülményeket és munkaszünetet biztosítsanak azoknak az anyáknak, akik ezt igénylik.

De mit tegyen az anya, ha például egyszemélyes kis üzletben dolgozik?

Ezt a gordiuszi csomót oldotta meg egy amerikai anya a fenti cetlivel, melyet egy házaspár tett közzé a Facebookon, miután elemet szerettek volna venni a helyi filléres boltban, az ajtót azonban váratlanul zárva találták, ezzel a cetlivel: „Elnézést, éppen fejem a tejem a babámnak. Rajtam kívül nincs is más. 30 perc múlva itt vagyok. Köszönöm.”

A házaspár nem bosszankodott, azt mondják, inkább aranyosnak találták a cédula szövegét, ezért is tették ki a közösségi oldalra. Nem gondolták, hogy ekkora sikere lesz, hogy máris több mint 20 ezren megosztották.

„Amikor visszamentem a boltba, elmondtam, hogy milyen kedvesnek találtam a kiírást, és hogy mennyi támogató kommentet kapott a Facebookon. Annyira aranyos volt az eladónő, azt mondta, félt egy picit otthagyni az üzletét, de muszáj volt lefejni a tejét a babájának” – mesélte a házaspár.

Neked tetszik? Aranyos vagy bosszantó?

Fotó: Facebook


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page