top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Segítünk felkészülni a szülésre és a gyermekágyra!

Megannyi kérdés merül fel bennünk – főleg az első gyermek vállalása előtt, a szülés kapcsán is. Az internetnek és a közösségi médiának köszönhetően rengeteg kérdésre választ is kapuk, de sokszor ezek az információk egymásnak ellentmondanak, és akár tévútra is terelhetnek bennünket, miközben megelőzhető problémákról keveset hallani, olvasni – például szülés kapcsán is.

Ez indította el az együttműködést Magyarország egyik legnagyobb szülésszámú magánintézete és az ország legolvasottabb női egészségportálja között, melynek keretében szakértők bevonásával egy teljesen új, átfogó tájékoztató oldalt és cikksorozatot indítanak el kismamáknak, mely a szülés előtti, alatti és utáni időszakban nyújt segítséget szakértők bevonásával, érthetően.

 

A nők többsége bizonyára már találkozott az Intima.hu egészségportállal, amikor valamilyen nőgyógyászati, vagy nőket érintő egészségügyi kérdésére kereste a választ az interneten. Az oldalon ugyanis több, mint 7500 nőket érintő cikk nyújt szakorvosok bevonásával 32 témában részletes, tény alapú információkat, hitelesen és közérthetően.

Mindezek fényében szinte természetes, hogy egy olyan szakmai partnert is maga mellett szeretne tudni, mint a TritonLife, ami idén először került be az 5 legnagyobb szülészet közé, és 5 év alatt Magyarország legnagyobb magánegészségügyi hálózatát építette ki.


A legfontosabb közös pont

„Akkor tudtam, hogy szorosabbra szeretnénk fűzni az Intima.hu-val a kapcsolatot, amikor elhangzott az evidence based kifejezés Matics Kata, az Intima.hu alapítójának szájából. A TritonLife pont ugyanezen elv mentén nyújtja szolgáltatásait, hiszen csak így biztosíthatjuk ügyfeleinket arról, hogy minőségi ellátásban lesz részük, ha hozzánk fordulnak. S az, hogy Kata is ezt tartja legfontosabbnak a szakmai tartalmak elkészítése során, rendkívül szimpatikus volt számomra és örültem, hogy olyan partnerre találtunk, aki bár nem egészségügyi szolgáltató, mégis érti, hogy miről, hogyan szabad kommunikálni”

– mondja Fábián-Kovács Kinga, a TritonLife kommunikációs vezetője.


A TritonLife Róbert Magánkórház jelenleg az egyetlen olyan magánkórház, ahol

  • 24 órás, állandó szülészet-nőgyógyászati, aneszteziológiai és neonatológiai ügyelet van jelen, amely képes azonnal a tettek mezejére lépni. Szakembergárdájuk azonos, evidence-based protokollok alapján működik, hogy a nap minden órájában ugyanazt a minőséget tudják garantálni, bárki legyen is éppen a helyszínen.

  • emelt szintű perinatális intenzív centrum (PICII) működik, hogy a korábban érkező, illetve intenzív ellátást igénylő babák is maximális biztonságban legyenek, mindezt úgy, hogy egy percre se kelljen elválniuk az édesanyjuktól.

„Az Intima fennállásának 14 éve alatt mindig az lebegett a szemem előtt, hogy olyan oldalt építsünk fel és üzemeltessünk, mely biztonságos információs bázist nyújt a hozzám hasonló nőknek. Büszkék vagyunk arra, hogy évek óta egyre több egészségügyi szolgáltató és gyógyszeripari szereplő támogatja munkánkat, akik segítségével folyamatosan bővíthetjük terápiás területeinket, és egyúttal segíthetjük a nők biztonságos tájékozódását! Nagy öröm számomra, hogy ebbe a betegedukációs munkába a TritonLife cégcsoport is bekapcsolódott, és számára is kiemelt értéket képvisel a hiteles betegtájékoztatás, hiszen vallom: a gyógyuláshoz vezető út a megértésnél kezdődik!”

– mondja Matics Kata, az Intima.hu alapító-tulajdonosa.Mire számíthatunk az együttműködés gyümölcseként?

„Rengeteg egészségügyi terület van, amiben rendet kellene tenni, így bőven van lehetőségünk és feladatunk is, hogy újabb fogódzkodókat adjunk edukációs tartalmainkon keresztül a nőknek! A TritonLife-fal közösen 3 fő irányt határoztunk meg, de a jövőben szeretnénk, ha ez bővülne. Az együttműködésünk keretében szeptemberben egy teljesen új betegtájékoztató indítottunk el, mely a szülés előtti, alatti, utáni időszakban nyújt kiemelt segítséget első sorban a szülés előtt álló kismamáknak! Ehhez egyértelmű volt, hogy a legnagyobb szülésszámmal rendelkező magánintézménnyel szeretnénk együtt dolgozni, ahol ráadásul PIC II szintű koraszülött ellátás is elérhető, amely jelenleg unikális a magánszülészetek között”

– említi Matics Kata.

„A gyógyítás mellett az egyik fő törekvésünk az edukáció. A mai világban már annyi információ ömlik ránk, hogy szinte képtelenség kiválogatni belőle azokat, amelyek valódi tényeken és adatokon alapulnak. Nagyon sok olyan oldal létezik, amelyek kevés szakmai háttérrel adnak információt egy-egy témáról, esetleg félrevezetve ezzel az olvasókat. Mi abban hiszünk, hogy a legjobb gyógymód a megelőzés, megelőzni valamit pedig helyes információk birtokában tud az ember. Ezért kiemelten célunk ezzel az együttműködéssel, hogy hiteles tudásanyagot juttassunk el a lehető legtöbb emberhez, amely által csökkentjük a kiszolgáltatottság érzését is, ha valamilyen egészségügyi problémánk adódik, vagy éppen egy új élet születésére készülünk”

– vélekedik Fábián-Kovács Kinga.


2023 októberétől egy éven át havi rendszerességgel olvashatóak az Intima.hu és a TritonLife közös tartalmai, amelyek jól kiegészítik majd az Intima új, szülészeti oldalának alap tudástárát. Ehhez kapcsolódik ugyan, de kicsit mégis elválik a szülés utáni depresszió, ami segítséget nyújthat érintetteknek és családtagjaiknak egyaránt, de szó lesz az inkontinenciáról is, azon belül is az életminőséget szignifikánsan rontó széklet inkontinenciáról, és annak műtéti lehetőségeiről egyaránt.


A jövőre nézve pedig reméljük, hogy még több, sokakat érintő területről olvashatunk az Intima.hu oldalán, ezáltal elősegítve a mindkét fél által rendkívül fontosnak tartott hiteles és érthető betegtájékoztatást.


Az Anyás-Apás szüléssel foglakozó összes tartalmáért ide kattints!0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Komentáře


bottom of page