top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Robbie Williams: Akkor utazhatnak a gyerekeim első osztályon, ha ki tudják fizetni

A minap elgondolkodtam azon, hogy nekünk, szülőknek, meddig tart a felelősségünk abban, hogy biztosítsuk gyermekeink életének anyagi fedezetét. Az nyilvánvaló, hogy az alapvető szükségleti cikkek előteremtése szülői kötelesség kell, hogy legyen. De egy különleges ruhadarab? Egy nyelvtanfolyam? Egy külföldi utazás?

Ezek is automatikusan „járnak” a gyereknek, vagy szülői mérlegelés kérdése, és megengedett, hogy bár megtehetné, mégis úgy dönt, hogy nem biztosítja azt?

 

Mindez arról jutott eszembe, hogy azt olvastam: Robbie Williams és a felesége rendszeresen első osztályon repülnek, miközben a közös utazások alkalmával az összes gyereküknek a turistaosztályra foglalnak jegyet. Az énekesnek és feleségének oka is van rá, hogy miért.

Robbie Williams és felesége, Ayda Field nem engedik, hogy a gyerekeik első osztályon utazzanak, és azt is elárulták, hogy négy gyermekük miért nem tarthat velük az első osztályra repülés közben. A párnak, akik 2010-ben házasodtak össze, közös lányuk a 11 éves Teddy, a 9 éves Charlie, az 5 éves Coco és a 3 éves Beau. Az indok: a pár azt szeretné, ha a gyerekeik megtanulnák, hogy az első osztály egy kiváltság, ezért el kell fogadniuk, hogy akkor ülhetek ott, ha egyszer ők maguk is ki tudják fizetni a borsos jegyárat.

„A gyerekeim mindig turistaosztályon utaznak, amikor csak repülünk. Én balra fordulok, ők pedig jobbra. Ez szörnyű. Úgy értem, hogy valószínűleg az emberek gondolják ezt szörnyűnek, engem pedig seggfej apának tartanak. De nem érdekel, mit gondolnak, nem akarok elkényeztetett úrigyerekeket nevelni. A gyerekeim pontosan tudják, hogy addig fognak turistaosztályon utazni, amíg nem képesek maguk fedezni az első osztályú jegy költségeit.”

Nem ők az első sztárszülők, akik érvényesítik ezt a szabályt: az 57 éves Gordan Ramsay sem titkolja, hogy ő és felesége, a 49 éves Tana Ramsay is a repülőgép külön részén utaznak:

„Azt mondod, hogy nekik is az első osztályon kellene utazniuk velünk? Nem, nem ülhetnek velünk az első osztályon. Közel sem dolgoztak meg azért, hogy ezt megengedhessék maguknak. Sőt még figyelmeztetni is szoktam a légi utaskísérőket, nehogy odaengedjék hozzám őket, amikor éppen aludni akarok az első osztályon”

– árulta el a sztárséf 2017-ben a Telegraphnak.


„Én személy szerint úgy gondolom, hogy a kisgyerekeket nem lenne szabad beengedni az első osztályra, hacsak nem igazán jól neveltek. A lányunk 9 éves, és nyugton végig tudja ülni az utat egy könyvvel a kezében. Megtapasztalta a luxusszállodákat, és tudja, hogyan kell viselkedni. De a 3 éves fiam vadul rohangál összevissza. Nem szeretném ilyesminek kitenni az utastársakat az első osztályon”

– mondta a The Sunnak 2019-ben.


És akkor mos lépjünk túl azon az egyáltalán nem elhanyagolható tényen, hogy a luxushotelre miért nem vonatkozik ugyanaz a nevelési szabály, mint az repülőgép első osztályára (tudniillik hogy amíg a gyerek ki nem tudja magának fizetni, addig nem jár neki). És azon is, hogy ha az első osztályú utasokat szeretné megkímélni a vad rohangálástól, akkor ezt a szabályt miért nem érvényesíti a turistaosztályon utazó „pórnép” esetében is. Beszéljünk inkább arról, hogy neked mi a véleményed arról, hogy automatikusan jár-e a gyerek(ek)nek is mindaz, amit a szülők megengedhetnek – és meg is engednek – saját maguknak?


Fotó: Shutterstock


Ezek is érdekelhetnek:


bottom of page