top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Rendetlen a gyereked a suliban? Ülj be mellé a matekórára!

A te gyerekednek is van olyan osztálytársa, aki rendetlen az órákon, visszaszól a tanároknak és állandóan zavarja az óra menetét? Mit szólnál hozzá, ha holnaptól ennek a gyereknek az anyukája állandóan ott ülne mellette a padban és felügyelné neveletlen gyereke viselkedését?



A bevezetőből talán már kitalálhattad, hogy nem egy tudományos-fantasztikus regény ismertetőjét olvasod, hanem a való életből hoztam példát.

 

Ezt tette ugyanis egy angol anya, Becky Crandley, aki az idei tanév első napjai egyikén nyolcadikos fiával együtt maga is beült az iskolapadba. Az eset előzménye az volt, hogy a nyolcadikos gyerek magatartásával rengeteg probléma adódott az elmúlt iskolai évben, és az édesanyja folyton azzal fenyegette, hogy ha nem hajlandó változtatni a magatartásán, akkor szégyenszemre az anyja is az iskolapadban ül vele az új tanévben. Az ígéretét valóra is váltotta, miután alig telt el valamennyi az iskolaévből, máris több jelzés is érkezett a tanároktól, melyekben arról számoltak be, hogy máris két alkalommal komoly gondok adódtak a fiú magatartásával.

A helyi sajtónak, a Kent Live-nek az anya arról számolt be a, hogy elfogadhatatlannak tartja a fia magatartását, ezért gondolta úgy, hogy valamit tennie kell. „A múlt évben is az egyik telefonhívás követte a másikat, melyekben a tanárok mind arról számoltak be, hogy a fiam megint nem megfelelően viselkedett. El sem tudom mondani, hány intőt és figyelmeztetőt kapott az elmúlt évben, de mint süket fülekre talált nála” – panaszkodott az anya.

Az iskolával folytatott egyeztetést követően felajánlotta, hogy az egyik tanítási nap utolsó órájára ő maga is beül a fia mellé az iskolapadba. Az iskola elfogadta az anya ötletét, így a hét utolsó napjának utolsó óráján − a fia legnagyobb meglepetésére − az édesanyja is megjelent az osztályban. „Állandóan azzal fenyegettem, hogy ha kikényszeríti, akkor ott ülök mellette az iskolában, de soha nem vette komolyan a fenyegetést, mindig kinevetett” – mondta.

A furcsa nevelési módszerről a sajtó is hírt adott, melynek kapcsán rendre megjegyezték, hogy a mai gyerekek magatartása egyre több kívánni valót hagy maga után, és a szülők egyre kevésbé képesek hatással lenni gyermekük viselkedésére.

A közösségi oldalon − mert ugye amiről ott nem adsz hírt, az meg se történt − az anya még ennyit fűzött a történethez: „Az egyik fontos dolog, amit nem vagyok hajlandó tolerálni, ha a fiúk nem viseltetnek kellő tisztelettel a nők és az idősebbek felé. A fiam legutóbb az iskola egyik tanárnővel volt tiszteletlen, ezért gondoltam, hogy most már tényleg lépnem kell. Az ismerőseim többsége azt tartja, hogy nem vagyok túlságosan szigorú a gyerekeimhez, de amikor arra kerül a sor, hogy sorozatosan fittyet hánynak a szabályokra, akkor képes vagyok nagyon határozott és szigorú lenni” − írta.

Tényleg ez lenne a megoldás?

(A fotó nem a történet szereplőit ábrázolja.)


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page