Anyás-Apás · 2019.09.25 07:11 · 4 perc

Rendetlen a gyereked a suliban? Ülj be mellé a matekórára!

A te gyerekednek is van olyan osztálytársa, aki rendetlen az órákon, visszaszól a tanároknak és állandóan zavarja az óra menetét? Mit szólnál hozzá, ha holnaptól ennek a gyereknek az anyukája állandóan ott ülne mellette a padban és felügyelné neveletlen gyereke viselkedését?

A bevezetőből talán már kitalálhattad, hogy nem egy tudományos-fantasztikus regény ismertetőjét olvasod, hanem a való életből hoztam példát.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Ezt tette ugyanis egy angol anya, Becky Crandley, aki az idei tanév első napjai egyikén nyolcadikos fiával együtt maga is beült az iskolapadba. Az eset előzménye az volt, hogy a nyolcadikos gyerek magatartásával rengeteg probléma adódott az elmúlt iskolai évben, és az édesanyja folyton azzal fenyegette, hogy ha nem hajlandó változtatni a magatartásán, akkor szégyenszemre az anyja is az iskolapadban ül vele az új tanévben. Az ígéretét valóra is váltotta, miután alig telt el valamennyi az iskolaévből, máris több jelzés is érkezett a tanároktól, melyekben arról számoltak be, hogy máris két alkalommal komoly gondok adódtak a fiú magatartásával.

A helyi sajtónak, a Kent Live-nek az anya arról számolt be a, hogy elfogadhatatlannak tartja a fia magatartását, ezért gondolta úgy, hogy valamit tennie kell. „A múlt évben is az egyik telefonhívás követte a másikat, melyekben a tanárok mind arról számoltak be, hogy a fiam megint nem megfelelően viselkedett. El sem tudom mondani, hány intőt és figyelmeztetőt kapott az elmúlt évben, de mint süket fülekre talált nála” – panaszkodott az anya.

Az iskolával folytatott egyeztetést követően felajánlotta, hogy az egyik tanítási nap utolsó órájára ő maga is beül a fia mellé az iskolapadba. Az iskola elfogadta az anya ötletét, így a hét utolsó napjának utolsó óráján − a fia legnagyobb meglepetésére − az édesanyja is megjelent az osztályban. „Állandóan azzal fenyegettem, hogy ha kikényszeríti, akkor ott ülök mellette az iskolában, de soha nem vette komolyan a fenyegetést, mindig kinevetett” – mondta.

A furcsa nevelési módszerről a sajtó is hírt adott, melynek kapcsán rendre megjegyezték, hogy a mai gyerekek magatartása egyre több kívánni valót hagy maga után, és a szülők egyre kevésbé képesek hatással lenni gyermekük viselkedésére.

A közösségi oldalon − mert ugye amiről ott nem adsz hírt, az meg se történt − az anya még ennyit fűzött a történethez: „Az egyik fontos dolog, amit nem vagyok hajlandó tolerálni, ha a fiúk nem viseltetnek kellő tisztelettel a nők és az idősebbek felé. A fiam legutóbb az iskola egyik tanárnővel volt tiszteletlen, ezért gondoltam, hogy most már tényleg lépnem kell. Az ismerőseim többsége azt tartja, hogy nem vagyok túlságosan szigorú a gyerekeimhez, de amikor arra kerül a sor, hogy sorozatosan fittyet hánynak a szabályokra, akkor képes vagyok nagyon határozott és szigorú lenni” − írta.

Tényleg ez lenne a megoldás?

(A fotó nem a történet szereplőit ábrázolja.)

#iskola #gyermeknevelés

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük