top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Négyes ikreket szült 65 évesen

Valószínűleg beírta magát a történelemkönyvekbe az a német nő, ugyanakkor kivívta milliók megvetését/csodálatát is (a nem kívánt rész törlendő), aki 65 évesen négyes ikreknek adott életet.


A 65 éves nyugdíjas tanárnőnek már 13 gyermeke van a legidősebb 44 éves, a legfiatalabb mindössze tíz. Állítólag éppen a legkisebb gyerek győzte meg, hogy szánja el magát erre a lépésre, mondván, legyen kikkel játszania.

 

A mesterséges eljárást, amivel a három kisfiú és egy kislány fogant, természetesen egyetlen német intézményben sem vállalták, ezért a bőven nagymamakorú Annegret Raunigk Kijevbe utazott, az ottani orvosok ugyanis már többszörösen bebizonyították, hogy khmmm… nem annyira szigorúan veszik a biztonsági, szakmai és egyéb megfontolásokat. Az ukrán orvosok donor petesejttel és donor spermával végezték el a megtermékenyítést, egy olyan eljárással, mely Németországban illegálisnak számít. Biológiailag tehát az anyának tulajdonképpen semmi köze az ikrekhez, hiszen genetikai anyaguk apai és anyai részről egyaránt idegen személytől származik. Annegret később azt nyilatkozta, hogy őt magát is sokkolta a hír, amikor kiderült, hogy négy petesejt tapadt meg. 


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page