top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Műmellekkel szoptathatnak a férfiak is

Egy elektronikai kiállításon olyan, női mellet utánzó akármit mutattak be, melynek segítségével az apák is szoptathatják babájukat, ezzel a bőrkontaktus élményét is nyújtva nekik.


Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e az ötlet. Látogatócsalogatónak mindenképpen kiváló.


 

Pár napja osztottam meg az Anyavilág Facebook-oldalán egy apa megoldását arra, hogyan adja úgy a tápszert kislányának, hogy az a szoptatás illúzióját keltse. Az ollóval kivágott póló alá rejtett cumisüveg kispályás dilettáns próbálkozásnak tűnik most, hogy profi megoldást is láttam a problémára. 

A Dentsu nevű japán cég mutatta be azt a berendezést, melynek segítségével férfiak is szoptathatnak. A női mellet utánzó eszközbe tápszert vagy lefejt anyatejet lehet tölteni, és már indulhat is a macsó szoptatás.

Az austini SXSW fesztiválon kiállított eszköz a gyártója szerint arra is jó, hogy a szoptatás során a baba az apával is bőrkontaktust alakíthasson ki.

Plusz előny, hogy a beépített érzékelők arra is alkalmasak, hogy információkat küldjenek az apa mobiltelefonjára a szoptatás folyamatáról. A szoptatást utánzó funkción túl a Dentsu arra is javasolja a műmellek használatát, hogy gyorsabban álomba szenderüljön a baba. A gyártó által kiadott sajtóanyag hangsúlyozza, hogy a berendezés megtervezése során gyermekgyógyászok és bébiszitterek tanácsait is kikérték. A baba szopás közben megérinti kezeivel az anyai mellet, és annak puhasága megnyugtatja. A szoptatást segítő Father’s Nursing Assistant (kb. apai szoptatást segítő asszisztens) ugyanezt az élményt nyújtja - írják, miközben hangsúlyozzák, mindezzel terhet akarnak levenni az anyák válláról, hiszen most már az apák is a szoptatás élményét nyújthatják a babának az elalváshoz.

Bár az eszköz még nem kapható  boltokban, a gyártó reményei szerint hozzájárulhat a szülői stressz enyhítéséhez.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page