top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Ikrek, de máshol és máskor születtek

Az ikrekhez általában azt az elképzelést társítják az emberek, hogy ugyanúgy néznek ki, egyformán öltöznek, mindent együtt csinálnak, és úgy általában minden közös az életükben, kezdve a születésnapjukkal és a születésük helyével. Az élet azonban sokszor nem követi a sablonokat.

Ludwig és Jakob a bajorországi Passau közelében lévő Hutthurmban élnek, és zsenge koruk ellenére máris rácáfoltak mindenre, amit az imént felsoroltunk.

 

„Kezdettől fogva semmit sem osztottak meg. Két méhlepénnyel két magzatburokban fejlődtek”

– mesélte az édesanya, Marion a helyi lapnak, a Passauer Neue Pressének.

Az ikreknek csak február 28-án kellett volna megszületniük, azonban ők – ikerterhességeknél egyáltalán nem szokatlan módon – mér korábban elindultak erre a világra, méghozzá eléggé rendhagyó módon.


Január 18-án ugyanis megindult a szülés, és az anyuka nem sokkal később már azt érezte, hogy nyomnia kell. Mivel még a kórházi táska sem volt összekészítve, az apuka, Robert gyorsan nekilátott, hogy összeszedje a legszükségesebb holmikat, azonban hamar egyértelművé vált, hogy nem lesz idejük eljutni a kórházig. Miközben az ikrek apukája a telefonért nyúlt, hogy tárcsázza a segélyhívó számot, felesége, Marion tovább küzdött a fájásokkal. Még mielőtt az apuka letette volna a kagylót, hallotta, hogy a háttérben hirtelen felsír egy baba – Ludwig már meg is született. Néhány perccel később fékezett a ház előtt a mentőautó is, fedélzetén egy inkubátorral, melyben az újszülöttet a gyermekkórházba vitték, az anyukával pedig a passaui kórházba siettek – hiszen még valaki hiányzott. Férje saját autójával követte a mentőautót.


Az ikerpár egyik tagja, Ludwig tehát január 18-án született Hutthurmban, a másik iker – aki a Jacob nevet kapta – másnap, január 19-én éjfél után 48 perccel Passauban, miután az orvosok sürgősségi császárral világra segítették. Végül ő is a gyermekkórházba került, és néhány órával később az édesanya már mindkét kisfiát a karjában tarthatta.


Az izgalmak elmúltával tudatosult a szülőkben, hogy mennyire szerencsések, és akár rosszabbul is végződhetett volna a dolog. De most már minden rendben van, a szülés után 10 nappal már az egész család otthon volt.


És Ludwig és Jacob is szerencsések, hogy nem kell osztozniuk a születésnapjukon, hiszen mindkettőjüknek megvan a sajátja.


Forrás, fotó: Eltern.de


Ezek is érdekelhetnek:

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page