top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Három év alatt lett 9 gyerekünk

4 + 1 + 4 = 9, mindez három év alatt. A házaspár 2016-ban házasodott össze, egy évvel később már 4 gyermeket neveltek, majd érkezett egy újabb, eztán pedig egyszerre újabb 4 baba. Családalapítás, gyorsított ütemben.

Tulajdonképpen nem akarok hozzá semmilyen tanulságot vagy tudományt fűzni, egyszerűen csak érdekes történet. És cuki. Szerinted is?

 

Azzal kezdődött, hogy egy 26 éves nő és egy 29 éves férfi 2016-ban úgy döntöttek, hogy összeházasodnak. Nem tudni, mi okból és milyen gondolatmenet eredményeként döntöttek az örökbefogadás mellett, de az esküvő után már 4 gyermeket neveltek. Ha most valaki azt gondolja, hogy ez egy tisztán örökbefogadós sztori lesz, az nagyon téved. Az ötödik baba ugyanis aztán érkezett, hogy megfogant első biológiai gyermekük. 2019-ben úgy döntöttek, hogy örökbe fogadják négy nevelt gyermeküket, majd egy hónappal később kiderült, hogy négyes ikreket várnak.



Annak ellenére, hogy családjuk rohamos ütemben növekszik, az Egyesült Államokban élő pár nem is lehetne boldogabb a nagy létszámú csemetéjükkel, és fontosnak tartják, hogy továbbra is olyan dolgokat csináljanak, amiket szeretnek, például utaznak. Fogták a népes családot, bepakolták a 15 személyes kisbuszba és áthajóztak Angliába, hogy a rohamos ütemben 11 fősre gyarapodott család együtt valósítsa meg álmát, egy európai körutazást. A 11 éves Aiden, a 8 éves Parker, a 7 éves Connor, a 6 éves Elliott, az 5 éves Henry és a négyes ikrek, Silas, Theo, Beck és Cecilia, mindhárman, együtt 14 országot látogattak meg a kontinensen. Sokan őrültnek titulálták a házaspárt, amiért nagycsaládosként szánták rá magukat ekkora útra, de azt mondják, soha nem bánták meg.

„Az ember azt gondolná, hogy őrültség kilenc gyerekkel hat hónapig körbeutazni Európát, de szerencsére minden gyerekünk jól bírja az utazást, és nagyrészt minden simán ment.”

Te meg tudnád oldani az utazást egy 11 fős családdal? Hiszen még a reggeli elindulás is kihívás ennyi gyerekkel.

„Hétköznaponként sem egyszerű dolog a reggeli indulás, elég nagy káosz van, mire mindenkire felkerül a ruha és cipő, és normálisan megfésülve beülnek végre a furgonba”

– mondja ez a 9 gyerekes anyuka is.


A szülők terve, hogy Európába induljanak, azután pattant ki, hogy Görögországban házasodtak össze és Olaszországba mentek nászútra. Ez sokakból nemtetszést váltott ki. Úgy érzik azonban, hogy a megszokott rutinjuk biztosította a dolgok zökkenőmentes lebonyolítását, mind az utazás alatt, mind pedig azóta, hogy hazatértek.

„Az egész család csapatként dolgozik együtt, hogy elvégezzük a házimunkát. Amikor a gyerekek elérik az öt-hat éves kort, elkezdik kivenni a részüket a feladatokból.”

És hogy mi a varázsige, hogy egy ekkora családban se uralkodjon el a káosz és anarchia?

„Keljetek fel korábban, mert így mindenkire több idő jut reggel. Az ideges kapkodás az egész napot tönkre tudja vágni.”

És a másik?

„Az én mantrám a szülőknek az, hogy vigyázzanak magukra, törődjenek magukkal. Nehéz magadra gondolni, amikor végtelen mennyiségű pelenkát kell cserélni, és egy rakás éhes és szomjas gyerekkel kell foglalkoznod, de muszáj időt szakítanod arra, hogy leülj és szusszanj egyet, még ha csak öt percet is minden nap. A családomnak szüksége van rám, és ha nem vagyok a legjobb formámban és valamivel küszködöm, akkor az a családomra is hatással van.”

Andi


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page