top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Hat beteg gyerekeket fogadott örökbe a háromgyerekes anya

Az 53 éves Hope Feliciano mindig arról álmodott, hogy sok-sok örökbe fogadott gyereket fog nevelni. És ezt az álmát valóra is váltotta, amikor három saját gyereke mellé hat másikat is a családjába fogadott. A történet különlegességét az adja, hogy mind a hat örökbe fogadott gyerek valamilyen egészségi problémával küzd.


A hétvégére egy szívmelengető történet egy rendkívüli családról.


 

Hope (már a neve is beszédes, hiszen a „hope” angolul azt jelenti, hogy remény) és Cesar 1988-ban mondták ki egymásnak a boldogító igent, és már kezdettől egyetértettek abban, hogy egyszer majd olyan gyerekeket szeretnének a családjukba fogani, akiknek valamilyen okból nincs családja. Az első gyerek örökbefogadását 2002-ben kezdték el intézni, és eleve olyan gyereket szerettek volna, akinek valamilyen speciális gondoskodásra szoruló egészségi problémája van. A gyermekvédelmi hatóságok nemcsak nálunk, hanem máshol sem az expresszvonat sebességével dolgoznak, így hát három évbe telt, hogy hozzájuk kerülhessen az első gyerek, a most 16 éves Antonio. Aztán a connecticuti párnak innen már nem volt megállás, még akkor sem, ha az örökbefogadást nem az motiválta, hogy nem lehetett saját gyerekük, hiszen Hope az éves során három saját gyereknek is életet adott.

„A férjemmel eljártunk az előkészítő tanfolyamra, és ott hallottuk először arról, hogy az állami gondozásban sok olyan gyerek is él, aki valamilyen egészségi problémával küzd. Azért keltette fel a figyelmemet azonnal a dolog, mert saját gyerekeinknél is fennállnak problémák” – meséli a most már kilencgyerekes anya.

A következő gyerek, a most 13 éves Aubree egy évvel Antonio után került a családba – ő rekeszsérvvel született. A harmadik gyerek Alana volt, akit 2009-ben fogadtak örökbe, de sajnos még annak az évnek a végén meg is halt. Ő olyan születési rendellenességgel jött a világra, ami hosszabb távon az élettel összeegyeztethetetlen volt, így hiába végeztek nála műtétet az orvosok, mindössze két és fél évet élt. A család hatalmas tragédiaként élte meg Alana elvesztését, így évekbe telt, míg újabb gyerek befogadására szánták el magukat. Ő Aedan, most 8 éves, aki életének első nyolc hónapját kórházban töltötte. A betegségét rövid bél szindrómának nevezik, ami azt jelenti, hogy a vékonybele jóval rövidebb a normálisnál, ami számos egészségi problémához vezet. Ezen kívül a látóidege sem fejlődött szabályosan, és agyi rendellenességek is fennállnak nála.

A most 4 éves Alec 2016-ban került hozzájuk, nála a gerincoszlop alsó részén áll fenn fejlődési rendellenesség, ezért csak speciális eszközzel képes járni, és egy vesefejlődési zavar miatt vizeletét sem tudja tartani.

És végül a hatodik gyerek a kétéves Ava, akit tavaly óta szeretnek és nevelnek. Az ő betegségének a neve Moebius-szindróma, ami az arcidegek bénulását okozó betegség.

És ne feledkezzünk meg a saját gyerekekről sem: Ashlee 26, Aaron 28, Austin 30 éves. Mindannyian koraszülöttként jöttek a világra, melynek kapcsán különféle rendellenességek állnak fenn náluk.


„Azért vagyunk a Földön, hogy segítsünk”

„Szorosan összetartó család vagyunk, akik mindenben támogatjuk egymást. Nem tudom, hogyan tudnánk ezt az egészet végigcsinálni a nagyobb gyerekek segítsége nélkül, de sokat segítenek az ismerősök, barátok és a templomi közösségünk is – meséli az anya. – De megfordulnak nálunk olyan gyerekek is rövidebb időre, akiknek semmilyen egészségi problémájuk sincs. Előfordul, hogy a gyermekvédelmis az éjszaka közepén telefonál, hogy a rendőrség kimenekített egy gyereket a saját családjától. Ilyenkor a gyerek nálunk tölt 1-2 éjszakát, míg találnak számára végleges megoldást. Nem a pénzért vagy az elismerésért tesszük, amit teszünk, hanem mert azt érezzük, hogy azért vagyunk a Földön, hogy segítsünk másokon.”


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page