top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Fontos-e a bombaforma 1 hónappal a szülés után?

A mai cikk apropóját az egyik kereskedelmi tévé reggeli műsora adta, melyben egy 1 hónapos baba celebanyukájával beszélgetett a két műsorvezető „szülés után 1 hónappal bombaformában” felütéssel. Most tekintsünk el attól az „apró” ténytől, hogy kicsit később felsejtett, hogy a beszélgetés valószínűleg valójában egy gyors fogyást ígérő csodaszer rejtett promója akart volna, és attól is, hogy a meghívott celebanyuka erre nem igazán volt megfelelő reklámanyag, mivel elejétől fogva – egyébként nagyon szimpatikusan – hangsúlyozta, hogy ő ezért (eddig) nem sokat kellett, hogy tegyen, amiért nem tud eléggé hálás lenni a szülői géneknek.

Szóval mondom, tekintsünk el ettől, beszélgessünk inkább arról a tényről, hogy a szülés utáni testünk tényleg annyira ronda és utálni való dolog, amitől mihamarább meg kell szabadulni, de addig is dugdosni és szégyellni kell?

 

Mindez akkor jutott eszembe, amikor szembejött velem olimpikon sportoló posztja az Instagramon, amiben őszintén megmutatta, milyen a pőre valóság nem sokkal a szülés után, és hogy ő ezt egyáltalán nem szégyelli. Ez nekem annál is inkább szimpatikus, mert ha valaki, akkor a profi sportolók valóban a testükből „élnek”, keményen meg is dolgoznak szépen kidolgozott testért, ezért senki nem róhatná fel nekik, ha a szülés utáni testüket rejtegetni és szégyellni való dolognak tartanák.


Elöljáróban egy kicsit Jana Pittmanról, mert szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek – sportban viszonylag járatlanként – elsőre nem sokat mondott a neve. Jana Pittman atléta, aki aktív korában 400 méteres futásban és gátfutásban indult versenyeken, tagja volt az ausztrál olimpiai válogatottnak, és 2002 és 2006 között kétszer is világbajnoki címet szerzett gátfutásban, emellett a Nemzetközösségi Játékok többszörös bajnoka.


Mostanra azonban visszavonult, és tavaly, 39 évesen ikreknek adott életed. Most Instagram-oldalán nyílt és őszinte bugyis-melltartós képeket osztott meg arról, hogyan néz ki a teste 1 évvel a terhesség után.

„Szerettem volna megmutatni nektek ezeket a fotókat – írta a képekhez –, mert nagyon sokat jelentenek nekem. Ez a test nem is olyan régen még izmos, kidolgozott és vékony volt, és Ausztrália dicsőségéért versenyzett a világ legjobbjai ellen.”

Aztán elmondta, hogy a teste nagyot változott az elmúlt 16 évben, mióta visszavonult és nem kevesebb, mint 6 gyermeket szült.

„Igen, még soha nem volt ekkora a testsúlyom életemben, és igen a testem viseli az anyaság gyönyörű hegeit, például az ikerterhesség miatt mert nyúlt bőrt. De az az igazság, hogy az idővel nem állok túl jól mostanában, és mindig választanom kell, hogyan gazdálkodom az időhiánnyal. Ettől függetlenül most ez vagyok én, és még akkor is végtelenül hálás vagyok ennek a testnek, ha nem érzem benne magam teljesen komfortosan, ha őszinte akarok lenni. De annyi mindenen keresztülmentünk együtt, és bár én nem mindig tisztelem, ő tisztel engem. A szépség minden annyiféle formában és méretben testet ölthet. Szeressétek hát azt a bőrt és testet, amiben léteztek.”

A követői összességében pozitívan fogadták a nyers és őszinte fotókat, és többen azt írták neki, köszönik hogy ennyire inspiráló tud lenni.

„Nagyra értékelem, hogy megosztottad ezeket a fotókat, hiszen én is pontosan így érzek, és jó érzés tudni, hogy nem vagyok egyedül.”

Más arról írt, hogy ismerős neki az időhiány érzése, hiszen 11 hónappal a szülés után visszatért a munkahelyére, ezért nem igazán maradt ideje visszanyerni a szülés előtti formáját.

„Nálam most az alvás az abszolút prioritás. A lehetőleg leghosszabb és legpihentetőbb alvás.”

És végül egy szívmelengető reakció:

„A testem megváltozott, ami nem csoda, hiszen hihetetlen dolgot vitt végbe – és erre nekem is állandóan emlékeztetnem kell magamat.”

Ez is érdekelhet:


bottom of page