top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Elhagyhatta a kórházat a világ legkisebb újszülöttje

Mai hír, hogy megszületése után hat hónappal hazatérhetett szüleivel egy japán kisfiú, aki a sajtó szerint eddig a legkisebb koraszülött, aki életben maradt. Ezzel Ryusuke Sekino 10 grammot „vert rá” az eddigi rekorderre, aki 268 grammos újszülöttként jött a világra.


A baba most 3 kilós, és köszöni szépen, jól van.


 

Ryusue Sekino tavaly októberben látta meg a napvilágot egy japán kórházban. Nagyon korán, 24 hétre jött a világra, amikor az anya súlyos magas vérnyomása miatt sürgősségi császármetszésre szánták el magukat az orvosok. Az újszülött súlya mindössze 258 gramm volt – alig nagyobb, mint egy nagyobb margarintömb. Ezzel ő a legkisebb koraszülött, megelőzve ezzel a korábbi „rekordert” – szintén Japánból −, akinek születési súly 268 gramm volt.

A baba 6 hónapot töltött a kórházban, mire április végén végre hazatérhetett családjával. Ekkorra több 3 kiló fölé sikerült feltornázni a súlyát.

A szülők most azt mesélik, hogy amikor a kisfiuk megszületett, olyan pici volt, hogy hozzá sem mertek érni, mert féltek, hogy összetörik. Mostanra azonban már szépen eszik, fürdik, és egyre csak növekszik – köszönhetően a gondos orvosi ellátásnak.

Mit lehetne erre mondani azon kívül, hogy Isten éltesse sokáig!


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page