top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Egy kislány, akinek húsz apukája van

Frissítve: 2019. aug. 28.

Nemrégiben egy csodaszép, ugyanakkor nagyon megindító fotósorozat került elém az interneten. Egy rózsaszín rugdalózóba öltöztetett pici lány, húsz pár izmos katonakéz ölelésében. A kis Christian soha nem fogja megismerni az édesapját, mégis húsz apukája van.


Hétvége van, ezért okos tudomány helyett most is szívmelengető fotókat hoztam. Zsepiket elő, megható történet és fotók következnek.

 

Pár hete találtam a neten egy szép fotósorozatot, 20 + 1 szereplővel. Húsz marconának tűnő, de annál melegebb szívű katona ad rajta kézről kézre egy pici lányt. A kislány neve Chrtistian, egy amerikai katona kislánya, aki tavaly augusztusban egy öngyilkos merénylő által felrobbantott konvojban lelte halálát Afganisztánban. Alig egy héttel azután, hogy felesége, Britt egy FaceTime üzenetben örömmel tudatta vele, hogy nemsokára apa lesz. „Chris, hamarosan APA leszel!” – hirdette a boldog üzenet.

Közös kislányuk ez év márciusában jött a világra, hét hónappal édesapja halála után, és édesapjára emlékezve a Christian nevet kapta.

Chris Harris a bajtársait mindig is tágabb családja tagjainak tekintette, ezért a feleség számára mi sem volt természetesebb, hogy a kislány születés feletti örömét elhunyt férje „fivéreivel”, a 82-es légi hadosztály 2. zászlóaljának húsz „marcona” katonájával is megosztotta. A bajtársak díszlövéssel köszöntötték a „Az én apukám, az én hősöm” feliratú ruhácskába öltöztetett újszülöttet.

Az eseményről szép és megható fotósorozat is készült, mely azokkal a fotókkal együtt futotta körül a világhálót, melyet a feleség, Britt még várandósan készíttetett magáról. Vérvörös ruhában, virágkoszorúval a fején, férjét gyászolva, de − új életet hordozva a szíve alatt − már a jövőbe tekintve.

„Mindent megteszek azért, hogy megőrizzem Chris emlékét és megmutassam Christiannak, milyen különleges is ő. Én vagyok egyetlen, aki most mindkettőjükhöz szólhatok. Annyit tehetek, hogy mindketten megkapják azt, amit megérdemelnek: a férjem a tiszteletet azért, hogy a hazájáért áldozta életét, és a kislányom pedig azt, hogy mindig tisztában legyen azzal, hogy egy hős volt az édesapja” – mondta az özvegy.

Nézegessetek megható fotókat hatalmas katonakezek közül a kamerába néző aprócska kislányról.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page