top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Csak az anyát akarta megleckéztetni...

...legalábbis ezzel védekezett egy amerikai férfi, aki egy drága autót kötött el egy oregoni városban. Nem jutott azonban messzire, mikor észrevette, hogy az autóval együtt egy négyéves gyereket is magával vitt, akit édesanyja a hátsó ülésen hagyott. Így aztán legott vissza is fordult és visszavitte az autót és a gyereket, majd jól leszidta az anyát: miért hagyta a gyereket egyedül az autóban?

Azt állította a nőnek, hogy csak meg akarta leckéztetni. Akár hiszünk neki, akár nem, az eset mindenképpen jó alkalom arra, miért ne hagyjuk a gyereket az autóban. A cikk végén megtalálod az Anyás-Apás témába vágó cikkeinek linkjét.

 

Furcsa eset történt egy oregoni városban, Beavertonban. Egy anya vásárolni indult négyéves gyermekével, amikor városi terepjáróját az üzlet előtt hagyta úgy, hogy nem zárta be – és ami még nagyobb baj, a hátsó ülésbe kötött gyerekét sem vitte magával. A hírekben meg nem nevezett férfi várt egy darabig, majd bepattant az autóba és elhajtott vele. Pár perc múlva azonban hátrafordulva döbbenten észlelte, hogy az autóval együtt egy gyereket is ellopott. Rögvest megfordult és visszament az üzlethez, ahol az anya már kétségbeesve kereste az autóját és a gyerekét. Miközben visszaadta neki a gyermeket, szemrehányást tett neki azért, mert őrizetlenül hagyta a gyereket az autóban.

„A férfi azt állította, hogy nem az autót akarta ellopni, hanem csak az anyát akarta megleckéztetni, mert szerinte nem lett volna szabad őrizetlenül hagyni a gyerekét a hátsó ülésen”

– nyilatkozta a sajtónak a helyi rendőrség szóvivője. Amit némiképpen árnyal az a tény, hogy ezt követően visszapattant az autóba és ismét elhajtott. A SUV-ot később a város egy másik pontján találták meg.

A szóvivő ugyanakkor védelmébe vette az anyát is, mert azt mondta, hogy mindvégig látó- és hallótávolságban maradt a gyermekétől. De azt is hangsúlyozta, hogy „az eset alkalmas arra, hogy emlékeztesse a szülőket, mennyire oda kell figyelniük a gyermekeikre”.

„Nyilvánvalóan meg kell neki köszönnünk, hogy volt annyira tisztességes, hogy visszahozta a kicsit”

– mondta a rendőrség az elkövetőről, akit azóta is keresnek. Csak annyit tudnak róla, hogy 20 és 30 év közötti, barna hajú. És persze azt, hogy egy mintás anyagból készült maszkot viselt. Mint manapság mindenki.


Az nyilván csak találgatás lenne, hogy az autótolvaj valóban csak leckét akart adni az anyának szülői felelősségből, vagy ez csak magyarázat volt a balul végződött autólopásra. Mindenesetre jó alkalom arra, hogy ismét emlékeztessük magunkat arra, miért nem szabad a gyerekünket az autóban hagyni.

Fotó: Adobe Stick


A legtöbbet idézett ok, amiért tilos a gyereket az autóban hagyni, mert nem is kell nyári rekkenő kánikulának lenni ahhoz, hogy az autó belseje meglepően rövid idő alatt hihetetlenül felforrósodjon. Erről itt olvashattál.


Egy angliai kisvárosban úgy állt meg egy anya az enyhén lejtős folyóparton, hogy nem húzta be a kéziféket. Az autó a folyóba gurult – az autóban hagyott kislánnyal együtt. Erről itt olvashattál.


Egy másik esetben csak egy másik sofőr lélekjelenléte mentett meg két, autóban hagyott gyereket a tűzhaláltól, amikor a felügyelet nélkül hagyott gyereket kiengedték a kéziféket, az autó a kútfejnek gurult, és az ütközés következtében lángba borult a benzinkút. Erről itt olvashattál.


Egy ausztrál városban az anya egy kiadós káromkodással „köszönte meg” egy idegennek, hogy értesítette a rendőrséget és az autó mellett maradt, miután észrevette, hogy egy kisgyerek maradt a tűző napon parkoló autóban. Erről itt olvashattál.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!



bottom of page