top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Csak akkor jöhetsz bulizni, ha a babát otthon hagyod!

Amikor a baráti társaságod néhány tagja olyan mérföldkőhöz érkezik, amihez a többiek még nem, az elkezdheti meglazítani az addig szorosnak vélt baráti kötelékeket. Ilyen mérföldkő az esküvő és a gyermekszülés. És ha nem vagytok mindannyian ugyanazon az oldalon, akkor a beszélgetések elakadhatnak, a találkozások megritkulhatnak – és a kapcsolatok megfeneklenek.

Tehetsz persze erőfeszítéseket, hogy ez ne így legyen, de vajon jó oldalról fogja-e meg a probléma megoldását, aki a kisbabájával kezd ugyanabba a társaságba bulizni, akikkel korábban együtt szórakozott? Pláne ha a többiek még gyermektelenek.

 

Az egyik barátnő így ír erről nekünk:

„A barátnőmnek, Annának nemrégiben született gyereke. A baráti társaságunk egyébként gyermektelen. Mindannyian sokat lógtunk együtt a baba születése előtt. A baba megváltoztatta a dinamikát, mert Anna mindenhova magával akarja hozni a babát, de hát ő mégiscsak egy baba. Ezzel megváltoztatta a találkozásaink dinamikáját, mert arra kényszerít bennünket, hogy ne vegyünk részt olyan dolgokban, amit korábban együtt csináltunk, például alkoholt fogyasztottunk.
Próbáltunk a baba köré tervezni dolgokat, hogy Annát is bevonjuk, de mindig rosszul végződött. Nem kellen inni, mert Anna nem ihat. Nem szabad hangoskodnunk, mert a babának aludnia kell. A hab a tortán, hogy a baba rendkívül nyűgös és állandóan sír. Ez lehangoló volt a többiek számára. Ezért elkezdtünk Anna és a babája nélkül találkozgatni.
A múltkor a baráti társaság többi tagja Anna nélkül ment el nyaralni, amiről fotókat és videókat posztoltak az Instagramra. De balhé lett belőle, amikor Anna rájött, mi történt. Nem akartam, hogy rosszul érezze magát ettől, ezért azzal próbáltam menteni a helyzetet, hogy ez egy utolsó pillanatban kitalált terv volt, és már csak felnőttbarát szálláshelyet tudtunk találni. De Anna átlátott a blöffön, és küldött képeket, amiket egy random család posztolt gyerekekkel az üdülőhelyen.
Folyamatosan ezzel jött, ezért a végén meguntam, és megmondtam neki egyenesen, hogy nem akarunk a babájával együtt szórakozni. Megkérdezte, hogy mondhatok ilyet a babájáról. Javasoltam neki, hogy hagyja otthon a babát, de erre nem volt nyitott. Végül azt mondtam neki, hogy felnőttek vagyunk, ezért nem akarunk alkalmazkodni egy babához, és az ő döntése volt, hogy megszülte. Felnőtt dolgokat csinálunk és bulizunk, amikor kedvünk van. A baba az egyetlen ok, amiért nem hívtuk meg. Ha otthon hagyja a babát, ő is jöhet. Kiakadt rám és seggfejnek nevezett. Küldött egy sms-t is a csoportos chatben, hogy csalódott mindannyiunkban, amiért kiközösítettük őt őt, csak mert gyereke van. A baráti társaságunk fele úgy gondolja, hogy nem kellett volna elmondanom neki a valódi okot és dühös rám. A másik fele szerint igazam van, és éppen ideje volt, hogy Anna megtudja a valódi okot.
Szerintetek tényleg seggfej vagyok, mert én mondtam el neki azt, amit mindenki gondol róla?”

Andi


Fotó: Freepik


0 hozzászólás
bottom of page