top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Anyák és nagymamák szülés közben – gyönyörű fotókon

Nemrégiben hoztam egy szép fotósorozatot az apás szülésekről. Itt egy újabb, ezúttal anya-lánya fotók a szülőszobáról. Mert az anyák és lányaik között egy egészen különleges kapcsolat van, ami erősebb, mint hittük. Ezért a nagymamák erős és biztos támaszt képesek nyújtani lányaiknak szülés közben is.


Kattints a fotógalériára és gyönyörködj a nagymamás szülés szépségében!

 

Anya-lánya, anya és lányai… azt mondják, ez a létező legerősebb kötelék a Földön, és hajlok rá, hogy – most is − igazat adjak a brit tudósoknak. Azt eddig is tudták, hogy az anyák sokkal szorosabb kapcsolatot ápolnak lányaikkal, mint fiaikkal, illetve az apák bármely nemű gyermekeikkel (pedig az apa-lánya kapcsolat is egy különleges szerelem), nemrégiben viszont ennek biológiai magyarázatát is találták. Nem is olyan régen olvastam egy cikket a Journal of Neuroscience című lapban, mely szerint az anyák és lányaik közötti szoros kapcsolat az érzelmek agyi feldolgozásának folyamatára vezethető vissza. Azaz – akárcsak a szerelem esetében szokás mondogatni – itt is az a bizonyos „kémia” tehet mindenről.

Egy másik kutatás azt is kiderítette egyébként, hogy – nem meglepő módon – az anyák és lányaik jelentősen befolyásolhatják egymást (döntéseikben, életükben, viselkedésükben) akár jó, akár rossz irányban, és ez az egymásra hatás valami egészen más úton-módon történik, mint más személyes/családi kapcsolatokban.

A legutóbbi anyák napjára a Hivatásos Szülésfotósok Nemzetközi Szervezete (mert ilyen is van ám) egy szép fotósorozatot tett közzé különböző fotósok munkáiból. Ezekből hoztam most néhányat. Nem is szaporítom tovább a szót, kattints a lenti galériára.




Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page