top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

A világhírű színésznő tuti tippje rossz gyerekeknek

Egy unatkozó vagy szófogadatlan kétévesnél nincs idegesítőbb kis lény a Földön – gondolom, ebben sokan egyetértenek, akinek már volt ilyen korú gyereke vagy aki még éppen most küzd ezzel az időszakkal. Drew Barrimore színésznő egy egyszerű és olcsó tippet ajánlott az Instagramon az unatkozó, rosszalkodó hisztiző vagy nyűgös kicsik lekötésére.


A kétgyerekes színésznő annak a szülősegítő csoportnak az Instagram-oldalán posztolta a fotót és a hozzá tartozó szöveget, melynek munkájában gyermekei születése óta maga is tevőlegesen részt vesz.

 


„Legyen mindig kéznél a szappanbuborék-fújó. Nem tudsz rosszalkodni, ha éppen fújsz, és nem tudsz szappanbuborékot fújni anélkül, hogy levegőt vennél. Nem jut eszedbe rosszalkodni, ha éppen kacagsz, és nem tudod elkapni a szappanbuborékokat sok-sok nevetés nélkül. Gyors figyelemelterelés ahhoz, hogy mindenki szépen lenyugodjon” – írta.

A sárga háttér előtt buborékot fújó kislányt ábrázoló Instagram-poszt eddig 32500 lájkot kapott és több mint százan szóltak hozzá. Valaki ezt írta: „Mindig van szappanbuborék-fújó az autómban. Ja, gyerekem az nincs. De van, amikor ki kell engedni a gőzt és csak nézni a szivárvány színeit.” Egy postás pedig azt írta, hogy mindig tart a postástáskájában néhány fújót, amit odaad a gyerekeknek, akikkel munkája során összeakad. Mindig nagy sikere van vele. A legtöbben pedig köszönték a színésznőnek az ötletet, azt hangsúlyozva, hogy mindig a legegyszerűbb megoldások a legjobbak.


A buborékológia tudományos alapelvei

A dolognak persze tudományos magyarázata is van. Ez esetben a szappanbuborék nem más, mint a figyelemelterelés eszköze, melynek segítségével a rosszalkodó vagy hisztiző kisgyerek figyelmét egy időre kedvező irányba fordíthatjuk, energiáit leköthetjük. A gyermeklélektan szakemberei azt mondják, hogy előbb valamilyen semleges célpontra kell irányítani a gyerek figyelmét és energiáit, és majd az érzelmi vihar elülte után lehet hozzálátni a helyzet megbeszéléséhez, a gyerek nem megfelelő viselkedéséhez vezető okok feltárásához.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page