top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

A szülés az, ahol apa (is) születik - anyák napján az édesapákról

Azt szokták mondani, hogy a szülőszobában nemcsak egy új élet, hanem egy család születik. És igen, apa is születik. Korábban már hoztam egy szép fotósorozatot, mely apákat örökítettek meg apás szülések közben.


Most itt egy rakás újabb fotó: az apa első találkozása az újszülöttel.


 

Valamikor januárban már láthattatok néhányat Kristie Perez fotósorozatából, melyeken apákat örökített meg a szülőszobában. Hat éve fényképez szüléseket, és ez idő alatt számtalan alkalom volt, mikor szemtanúja lehetett az esendőségnek, bátorságnak és intimitásnak. A Dallasban élő és dolgozó fotóművésznő novemberben közzétett egy fotósorozatot, melynek darabjai egytől egyig azt hivatottak bemutatni, hogy a férfiak milyen pótolhatatlan támogatást képesek nyújtani a társuknak a szülőszobán.

„Az inspirált, hogy bemutassam, hogy az apák mekkora hatalmas segítséget jelentenek, ha empátiával teszik a dolgukat – mondta el Kirstie Perez. – Az évek során a férfiak mindig árnyékban maradtak a fotókon, de fel kell ismernünk, mekkora érték és erő rejlik az odafigyelésükben és empátiájukban.”

Nemrégiben egy anyaoldal Facebook-oldalán felhívást tett közzé, melyben arra kérte az olvasókat, tegyék közkinccsé családi fotóikat „a párom első találkozása a babával” témakörben. A felhívás nyomán rengeteg szép, meghitt és megható fotó landolt az oldalon, ezekből válogattam egy csokorra valót. Kattints a galériára!



Fotók: Facebook


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page