top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

A Ryanair megint magyarázkodásra kényszerült

Most éppen egy szervátültetésre utazó gyerek miatt, akit nem engedtek fel a gépre arra hivatkozva, hogy már zárják a kapukat. Közleményükben azt írják, hogy „a család csak röviddel azelőtt érkezett meg, mielőtt a kapukat zárták”.


Bár az üzleti szabályzatban valóban szerepel, hogy a túl későn érkezők nem szállhatnak fel a repülőgépre, hanem más járatra kell újabb jegyet foglalniuk, talán léteznek olyan helyzetek, amikor kivételt lehetne tenni.

 

Mint például ebben az esetben is. Miután a család megkapta várva-várt telefont, hogy utazhatnak a madridi kórházba, mert van máj és vese a gyerekük részére, azonnal a repülőtérre siettek, hogy a legközelebbi géppel Gran Canariáról a spanyol fővárosba repüljenek. Fontos volt a sietség, mert az orvosok azt közölték velük, hogy a műtétet azonnal elvégzik. Hosszas huzavona után, melybe később a Ryanair hivatalvezetője is bekacsolódott, úgy döntöttek, hogy a család nem repülhet velük, mert túl későn érkeztek. Ahogy a Ryanair szóvivője írja: „Megvizsgáltuk az esetet és sajnos arra jutottunk, hogy a családnak nem tudunk helyet biztosítani a járatunkon, mert későn érkeztek, amikor az utasok beszállítása már befejeződött. Teljes körű segítséget ajánlottunk fel családnak, ami a repülés alatti szükségleteiket illeti.” Azt azonban, hogy ez a teljes körű segítség pontosan mit takar, külön rákérdezésre sem volt hajlandó bővebben kifejteni a cég.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page