top of page
  • Szerző képeVendégszerző

A párom nem marad itthon, hogy törődjön a gyerekekkel, amíg én beteg vagyok – elegem van

Az utóbbi időben örvendetesen egyre többen írtok cikkeket-posztokat az Anyás-Apásra, ezeket Vendégszerző címkével találjátok meg az oldalon. Egy újabb játékkal szeretnénk megköszönni az aktivitásotokat, egyúttal újabb írásra ösztönözni benneteket. A karácsonyi pályázathoz hasonlóan ismét az Anyás-Apás logójában szereplő cuki gólyával díszített egérpadot nyerhettek, ha olyan terjedelmű és minőségű cikket küldtök, ami – szükség esetén előzetes szerkesztés után – megjelenhet az oldalon. A téma kötetlen, lehet saját történet, de írhatsz arról is, amihez a legjobban értesz, ha úgy gondolod, hogy a téma érdeklődésre tarthat számot a szülők, nagyszülők körében.(Megsúgom, hogy az egérpad különlegességét az adja, hogy a szokásos és unalmas téglalap helyett szív alakú.)

Ezúttal három egérpad talál gazdára: egyet a leggyorsabb beküldő kap, egynek a gazdáját sorsolással választom ki, míg a harmadik szív alakú egérpadról közönségszavazás dönt. Az írásodat erre a címre küldd: info@anyasapas.hu

 

Kedvcsinálóként egy vendégszerzős cikket olvashattok.


Egy anya arról számolt be egy közösségi oldalon, hogy a férje szerint önző lépés volt tőle, amikor a párjától azt kérte, vegyen ki szabadságot, hogy a gyerekek addig is megfelelően el legyenek látva, míg az édesanyjuk felépül az influenzájából. A kommentelők az anya mellé álltak. Te ki mellé állsz?


Az évnek ebben az időszakában a hideg időjárás és az év végi ünnepek múltán a munkába visszatérő emberek miatt terjed az influenza, emiatt sokaknak talán még szabadságot is ki kell venniük, hogy mielőbb visszanyerjék egészségüket. Egy nő azonban azért haragudott meg a férjére, mert ő nem volt hajlandó meghosszabbítani a szabadságát, hogy a gyerekeivel foglalkozhasson, miközben a felesége nagyon beteg, és ez a lépés nagyon feldühítette őt. Az anyuka több mint egy hétig szenvedett a tüneteitől, és a helyzet később még rosszabbra fordult. Ekkortájt járt le a párja szabadsága, ő azonban a körülmények ellenére visszament dolgozni – ahelyett, hogy a nő kérésének megfelelően otthon maradt volna ellátni a gyerekek körüli teendőket.


A nő a Mumsnet 'Am I Being Unreasonable?' fórumán magyarázkodott:

„Aznap, amikor visszatért a munkába, totálisan rosszul voltam, alig tudtam mozogni, nem tudtam beszélni anélkül, hogy ne köhögtem volna annyira, hogy majdnem rosszul lettem, és a lázam az egekbe szökött. Kértem, hogy maradjon és vigyázzon a gyerekekre, de nem akart. Nem dolgozik különösebben fontos munkakörben, és a munkahelye egyébként is szeret rugalmas és családbarát cégképében tetszelegni.”

A férj azonban kitartott álláspontja mellett, és mindenképpen elment dolgozni, annak ellenére, hogy a felesége beteg volt.

„Egyedül az a lehetőségem maradt, hogy megkérdezzem édesanyámat, aki egyben édesapám gondozója is. Nagyon szerettem volna elkerülni ezt, mert féltem, hogy esetleg elkapja tőlem a fertőzést és hazaviszi édesapámnak is. De az anyukám azonnal jött és segített.”
„Nem jogos, ha elvárom a páromtól, hogy vigyázzon a saját gyerekeire, amikor én képtelen vagyok rá?”

Válaszul sokan támogatták a nőt. Valaki szerint a legnagyobb hibát nem most követte el, hanem már sokkal korábban:

„Az volt a hibád, hogy összejöttél vele. Nálunk elképzelhetetlen, hogy a férjem ne vállaljon át tőlem feladatokat, ha úgy adja az élet.”

Míg egy másik kommentelő szerint ezt a helyzetet igazából nem is az apának kellett volna megoldania, hanem a főnökeinek:

„Én is dühös lennék, de nem a páromra, hanem a munkahelyére. Szerintem minden munkáltatónak kötelező lenne kiadnia a szabadságot, ha vészhelyzet áll elő egy családban.”

Szerinted kinek a dolga egy ilyen szituáció megoldása?

Nos, te is írsz cikket? Rád is vár egy Anyás-Apás logós egérpad!



0 hozzászólás
bottom of page