top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

A plasztikai műtét ne legyen tabu „ott lent” sem! – a női intimplasztikáról

Ha a plasztikai műtét témája szóba kerül, sokan sokfélét gondolnak róla: vagy elfogadják, vagy sem, de sokan vannak, akik nem elégszenek meg azzal, amit a természettől kaptak, éppen ezért teltebb ajkat, formásabb kebleket, simább arcbőrt vagy szabályosabb orrot szeretnének. Egy biztos: a plasztikai sebészet témája ma már nem tabu, és már a celebek sem szégyellik bevallani, ha a változás érdekében kés alá fekszenek.

Talán csak egy terület van „ott lent”, ami még mindig tabutéma és ezért nem „illendő” beszélni arról, ha a szülés után már nem okoz akkora élvezetet a házasélet, vagy ülés közben dörzsöl, fáj, esetleg olyasmi is kilátszik a bikiniből, amit nem szeretnénk másoknak megmutatni. Pedig ma már van megoldás: az intimplasztika.

 

A szafarihangyáktól az intimplasztikáig

Koronként változik, mikor mi „számít” szépnek, tökéletesnek, vonzónak, az viszont örök törekvés, hogy a nők mindig az éppen aktuális szépségideálhoz igyekeznek hasonlítani. Bár azt gondolhatnánk, hogy a plasztikai sebészet története csupán a XX. századra nyúlik vissza, valójában már az i. e. 3000 körül íródott papiruszok is említést tesznek például orrplasztikáról. Érdekesség a plasztikai sebészet hajnaláról, hogy már az ókorban nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a sebek szinte láthatatlan hegeket hagyjanak vissza maguk után. Ennek érdekében akár hangyák segítségét sem féltek igénybe venni: a hatalmas szafarihangyáét, ami testméretéhez illő szájszervével oly módon képes ráharapni a bőrre, hogy a két sebszélt mindegy kapocsként összehúzza és egyesíti.


A középkor egy „rövidke” – néhány évszázados – szünetet jelentett ugyan a plasztikai sebészet történetében, hiszen az ilyenfajta beavatkozások – legyen az akár csak egy törött orr egyenesre igazítása – az akkori felfogás szerint az erkölcstelennek számítottak, a XX. századra már egyre messzebb – vagy inkább lejjebb – merészkedtek a nők, amikor a természet adta tökéletlenségeiket kívánták tökéletesre formálni a plasztikai sebészet eszközeivel. Így mára már nem számít megoldhatatlannak a női nemi szervek területén végzett plasztikai műtét, a női intimplasztika sem.


Ne legyen tabu a testi és lelki egészség akkor sem, ha a női nemi szervekről van szó!

Sajnos napjainkban még mindig nem szívesen beszélnek arról, ha a szülés után kitágult – esetleg a szülés során sérült – hüvely lehetetlenné teszi a korábban mégoly örömteli házaséletet, vagy ha a kisajkak túlzottan nagy mérete vagy aszimmetriája fájdalmat, kidörzsölődést okoz, akadályozza a tisztálkodást – vagy éppen az önfeledt strandolást, hiszen olyasmi is kilóg, kilátszik a fürdőruhából, amit senki nem szeretne megmutatni idegeneknek.


Legyen szó akár az arc, akár a mellek, akár a női nemi szervek plasztikájáról: a vágyott méret és forma elérése önbizalmat ad, segíti a lelki egyensúly elérését és fenntartását. Amiben az intimplasztika gyakran különbözik a klasszikus szépészeti beavatkozásoktól, hogy az eltérések korrigálása nemcsak – és nem is elsősorban – esztétikai kérdés, hanem a testi és lelki egészség záloga is egyben.


A női intimplasztikáról röviden

Bár nem köztudott, de a nők nagy részének nemi szerve eltér a megszokottól: például a kis szeméremajkak nagyobbak a kelleténél, emiatt kilógnak, kilátszanak a fürdőruhából, sőt akár ki is dörzsölődhetnek, fájhatnak (különösen például hosszabb ülés vagy kerékpározás közben), ráadásul körülményesebbé teszik a tisztálkodást is. Gyakori a látványos aszimmetria is, amikor az egyik szeméremajak jóval nagyobb a másiknál.


A női intimplasztika megoldást kínálhat a felsorolt problémákra, mégis sokan azért vonakodnak plasztikai sebészt felkeresni problémájukkal, mert félnek a beavatkozás veszélyeitől és az általa okozott fájdalomtól. A személyes konzultáció után viszont gyakran meglepődnek, akik a szemérmességüket már legyőzték és szakemberhez fordultak, hogy

a beavatkozás fájdalommentes is lehet, és akár egy nappal a műtét után már nem is érezhető semmilyen fájdalom.


Az intimplasztika eredménye

A Sikos Klinika weboldalán a beavatkozások előtt és után készült fotókon jól látszik, milyen szép eredményeket lehet elérni az intimplasztikával, legyen szó kisajak, nagyajak vagy a csuklya plasztikájáról.


Gyógyulás a beavatkozás után

A női intimplasztikai beavatkozás utáni elsődleges gyógyulási idő körülbelül 2-3 hét, de tisztálkodni már közvetlenül a műtét után lehet, sőt kell is. A varratvonal természetesen, finom heggel gyógyul, amely később nem érezhető, egyáltalán nem zavaró. A kisajak teljes rendeződése külalak és érzés szempontjából nagyjából 2-3 hónapot vesz, illetve vehet igénybe.

Az intimplasztika nyújtotta lehetőségekről a Sikos Klinika weboldaláról tájékozódhatsz, ahol az intimplasztikával kapcsolatos tévhiteket is segítenek eloszlatni.

(X)


Fotó: Adobe Stock


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

bottom of page