top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

A hős apáról készült videó és ami mögötte van

Az alábbi videót a múlt héten tettem ki az Anyavilág Facebook-oldalára. Sokan megnéztétek, és több komment is érkezett hozzá. Az egyik kommentelő például azt kérdezte, hogy valódi szituációt megörökítő felvételről van-e szó, vagy ez valami megrendezett videó, mely oktatási célra készült.


Nos itt a valós történet a videó mögött.

 

A videó egy floridai házaspár otthonában készült, az ő biztonsági kamerájuk vette fel. Jól látszik, hogy a házaspár 18 hónapos kisfia előbb végigsétál a kerítés és a medence széle közötti keskeny sávon és a vízben lebegő nagy labdát szeretné megszerezni. Egy óvatlan pillanatban azonban beleesik a medencébe. Szerencsére a medencétől nem messze üldögélő édesapja azonnal észleli a bajt és a körülbelül 120 centiméteres kerítésen átvetve magát kimenti a vízből a kisfiút.


Az apát Albert Passavantinak hívják, és azt mondja most utólag, hogy amikor a videót megosztotta a saját Facebook-oldalán, számított rá, hogy számos reakció érkezik rá. „Tisztában voltunk vele, hogy azzal, hogy a videót kiposztoljunk a Facebookra, kitesszük magunkat az elítélő és bíráló véleményeknek is – mondja az anya. − De az volt a célunk, hogy figyelmeztessük a szülőket arra, hogy a balesetek a másodperc töredéke alatt bekövetkezhetnek. A férjem szerencsére a közelben üldögélt a fivérével és rajta tartotta a szemét a gyereken. De rossz belegondolni, mi történt volna akkor, ha éppen a telefonjával van elfoglalva vagy húst sütöget a grillrácson.

Az apa egyébként ezzel a megjegyzéssel tette ki a videót a közösségi oldalára: „A medence körüli kerítés biztonsági kapuja csak akkor tölti be a feladatát, ha becsukjuk.”

Mi már lehetne a végszó?

Az Anyavilágon már több írás foglalkozott a kerti medencék és természetes vizek veszélyeivel. Arról is írtam, hogy a fuldoklás többnyire nem annyira látványos és hangos esemény, ahogyan a hollywoodi filmesek elképzelik.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page