Anyás-Apás · 2019.04.21 10:20 · 2 perc

A dinoszauruszok csak okos gyerekekkel barátkoznak

Vannak gyerekek, akik babákkal játszanak, mások a most éppen divatos unikornisok megszállottjai. De miért jó jel az, a gyerek különbséget tud tenni a Brachiosauraus és a Diplodocus között?  A kutatók időnként elég érdekes témákat választanak kutatások tárgyául.

Húsvét van ugyan, de nyulak helyett beszéljünk a dinoszauruszokról!


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

A University of Indiana és a University of Wisconsin kutatásában azt találták, hogy azok a gyerekek, akik intenzíven érdeklődnek a dinoszauruszok iránt, magasabb intelligenciaszinttel rendelkeznek. A vizsgálat − ami ugyan nem új, de mostanában kezdett újra terjedni az interneten − azt igazolta, hogy sok szempontból előnyös az, ha a gyerek valami iránt − legyen azok például a rég kihalt őshüllők (akik nem voltak ugyan olyan cuki kis jószágok, amit a játékpolcok láttán feltételeznénk) − intenzív érdeklődést mutat már nagyon fiatalon. Ez ugyanis fejleszti azt a képességét, hogy képes legyen kitartani egy adott dolog mellett, javul a figyelme, és fejlődik komplex gondolkodás, ezen belül az új információk feldolgozásának képessége is. Azt is megfigyelték, hogy az a mód, ahogyan a gyerekek a dinoszauruszok felé közelednek, segíti őket abban, hogy később életükben is jobb stratégiákat dolgozzanak ki az előttük álló problémák megoldására.

Ez fantasztikus hír lehet azoknak a szülőknek, akiknek gyereke a dinoszauruszok megszállottja, a kutatók azonban arra is figyelmeztetnek, hogy akkor se essünk kétségbe, ha a gyerek ilyen irányú érdeklődése hirtelen alábbhagy. A gyerekek mindössze 20 százaléka (azaz minden öt gyerek közül egy) tart ki elsődleges érdeklődése mellett az iskola kezdetéig, azaz 5-6 éves koráig.

#dinoszauruszok #értelmi_fejlődés

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük