top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Ötmillió dollár az anya haláláért

Frissítve: 2019. aug. 23.

Egy kínai apa és gyermekei több mint 5 millió dolláros kártérítést kaptak egy kórháztól az Egyesült Államokban, miután az anya – állítólag a szülészorvos gondatlansága és hanyagsága folytán – belehalt a császármetszés szövődményeibe.


A bíróság múlt heti ítélete értelmében Yuanda Hong és két gyermeke 2 millió dolláros kártérítésre jogosult dr. Long-Dei Liu szülészorvostól amiatt, hogy a 26 éves Ling Nie 2014. március 14-én belehalt a szülésbe. Ehhez jön az a 3,2 millió dolláros megállapodás, melyet a család azzal a kórházzal kötött. Ahol az anyát annak idején kezelték.


 

Nie azért éppen ezt a kórházat választotta, mert némi internetes kutakodás után úgy döntött férjével együtt, hogy ez a legmegfelelőbb hely a gyermekszülésre az Egyesült Államokban.

A pár Irvine-ban tartózkodott, amikor Lie programozott császármetszés céljából bement a kórházba. A 2014 tavaszán végzett beavatkozást követően azonban komplikációk léptek fel az anyánál: a méhből erős vérzés indult meg. Miután néhány órán át kezelték, az intenzív osztályra helyezték megfigyelés céljából. Miután a vérzés elállt, hazabocsátották, ám a család ügyvédje szerint ehhez az anya még nem volt kellően stabil állapotban. A vérzés néhány órával később visszatért, és Nie gyakorlatilag elvérzett.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page